keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Nuoret haluavat näyttää tältä hinnalla millä hyvänsä

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20121121015440783_v0.shtml

Tässä taas kauhistellaan sitä että nuorilla on kova tarve saada hyvä kroppa ja tekevät mitä tahansa sen eteen. Videossa sanotaan että nuoret käyttävät mm proteiinivalmisteita joita ei ole tutkittu hyvin ja ovat potentiaalisesti vaarallisia. Nyt järki käteen ihmiset.... Toki amerikan malliin kaikki on vaarallista ja kauheaa mutta vois nyt vähän rajoittaa tota hommaa.
Jos nuori haluaa näyttää paremmalta niin miksi aletaan ihmetellä sitä että hän haluaa nähdä paljon vaivaa sen hyvän kropan saavuttamiseksi? Eikö se ole hyvä asia että nuori treenaa eikä mässytä mäkkärissä ja ryyppää joka viikonloppu?
Mun kohdalla kehonrakennus on nostanu mun mielialaa, itsevarmuutta, omakuvaa, työkykyä, terveyttä, tuonut säännöllisyyttä elämään, asettanut tavoitteita, lopettanut päihteiden käytön, opettanut kärsivällisyyttä, sitkeyttä, ja ahkeruutta sekä luonut rautaisen itsekurin.
Olisin aivan eri ihminen ilman tätä elämäntapaa.
Ja proteiinin, kreatiinin, palautusjuomien yms. käyttö ei ole mikään syöpää aiheuttava varman tuhon tie. Proteiini on tärkeä osa ihmisen ravinnontarvetta ja nykyruuassa ja varsinkin eineksissä sitä on yhä vähemmän koska se on kallista. Ja kunhan käyttää maltillisesti prodea ja kreatiinia niin ei siitä kuolemanvaaraa ole. Nämä kauhistelijat varmaan ajattelevat että "nyt ne hullut treenaajanuoret ei enää syö oikeata ruokaa vaan elää niillä proteiinilitkuilla ja muilla hörpökkeillä". Kukaan oikea tavoitteellisesti treenaava kehonrakentaja ei elä pelkällä proteiinijuomalla, se on vain lisä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion päälle. Jos nuori haluaa treenata niin antaa sen treenata perkele.

Ja sitten tämä urheilun pimeä puoli, doping.
Jos on pakonomainen tarve kasvattaa lihasta niin se ei tarkoita sitä että lopulta ajautuu käyttämään steroideja kuten tuosta jutusta saattoi ymmärtää. Mulla on pakonomainen tarve kasvattaa lihasta, en mä tätä muuten tekisi :D Mä uskon että kaikilla tavoitteellisilla kehonrakentajilla sama tarve saada massaa. Mä olen tätä roinaus-asiaa itse miettinyt ja tullut siihen lopputulokseen etten mä tarvitse horkkaa vaikka kasvan yhtä hitaasti kuin Kreikan talous. Ja tää kisoihin valmistautuminen auttaa siinä suhteessa että mä voin ajatella ettei mun tarvitse olla nyt hyvässä kunnossa koska vasta vuoden päästä kisoissa tarvitsee olla.
Ja ei se roinaaminen niin paha asia ole mitä mediassa sanotaan. Eniten siitä vauhkoaa antidoping-mieliset ja sellaiset ihmiset jotka ei oikeasti tiedä asiasta mitään.
Tossa jutussa annettiin sellainen kuva että roinaaminen aiheuttaa roid ragen ja ajaa käyttäjän tekemään itsemurhan. Jos haastateltais oikeita käyttäjiä niin saatais aivan erilaisia kokemuksia. Ja eiköhän ne oikeat käyttäjät tiedä asiasta kaikista parhaiten?
Vaikka mulla on hyvä tieto steroideista niin haluan tässä vielä korostaa sitä että en ole koskaan käyttänyt enkä aio käyttää. En myöskään kannusta ketään käyttämään, vaikka nyt vähän puolustelenkin roinaamista. Haluan vain antaa todenmukaisen kuvan asiasta.
Toi roid rage eli "roinaraivo" on steroidien käytön aiheuttamia raivonpuuskia, etenkin alkoholin kanssa. Roina voi aiheuttaa pinnan herkästi palamista ja raivokohtauksia tietyillä ihmisillä suurina määrinä käytettynä. Ja idiootti pitää olla jos ryyppää kuurin aikana. Steroidit on lääkkeitä eikä lääkkeitä muutenkaan saisi käyttää alkoholin kanssa.
Ja aina puhutaan niistä sivuvaikutuksista eikä taaskaan tiedetä asiasta mitään. On massiivinen ero steroidien käytöllä ja väärinkäytöllä. Suurimman osan mediassa luetelluista sivuvaikutuksista saa minimoitua ja jopa poistettua maltillisella käytöllä, oikeilla suoja-aineilla ja oikeanlaisilla palautusjaksoilla. Roinaaminen ei ole sitä että isketään piikkiä perseeseen kolme kertaa päivässä ja päälle kahdeksan tablettia ja sitten kasvaa niinkuin lapamato. Roinaaminen on hyvin tarkkaa hommaa. Määrät pitää olla oikeat, aikajaksot sopivat ja muutenkin siinä ei saa hosua yhtään. Kyseessä on kuitenkin aineita joiden kanssa ei saa leikkiä. Niillä kyllä saa itsensä hengiltä jos ei hallitse hommaa. Toi surullisenkuuluisa 16v baseballisti joka käytti roinaa, kasvatti lihakset, lopetti käytön, menetti lihakset ja siitä masentuneena teki itsemurhan on median rakastama esimerkki roinan vaarallisuudesta. Jos tää jannu olis roinannu oiken ja palautellu kunnolla niin sen lihakset ei olis kadonnu käytön jälkeen. Ja jos tekee lihasten kadottua itsemurhan, on siellä korvien välissäkin jotain vialla..
Tästä aiheesta voisin vääntää pidemmänkin tekstin mutta nyt on aika mennä yöpuulle.
Loppuun totean vain että kohtuus kaikessa ja älkää roinatko vaikka ei kasvaisi kovin nopeasti. Paljon treeniä, safkaa ja unta niin kyllä se siitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti kommaamaan! ;)