keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Rasvanpolton raamattu osa 1

Nyt listaan tähän asioita kuinka saadaan se rasva palamaan tehokkaasti uhraamatta kallisarvoista lihasmassaa. Kunnollinen dieetti ei ole sitä että syödään päivässä greipin puolikas ja juodaan lasi vettä. Kyllähän se rasva palaa, mutta se ei ole terveellistä ja lihakset katoaa. Dieetti ei myöskään ole sitä että käydään kerran viikossa jumpassa ja syödään vain yksi kermakakku kahden sijaan. Jos aletaan diettaamaan niin tehdään se kanssa kunnolla. Nämä ohjeet auttaa myös siihen jos bulkilla meinaa rasvat nousta liian korkealle.
Tässä ensimmäinen osa, laitan lisää kun kerkeän ja päivitän nykyistä tekstiä sitä mukaa kun tärkeitä seikkoja tulee mieleen. Kun ajatuksissa pyörii samaan aikaan 100 asiaa dieettiä koskien niin pakosti jotain unohtuu :D

 Rasvanpolton raamattu osa 1



Dieetti. Vaihe jolloin pyritään vähentämään rasvan määrää kehossa. Tämä tapahtuu syömällä vähemmän energiaa kuin kuluttaa. Hyvällä dieetillä poltetaan rasvaa menettämättä lihaksia. Mitä enemmän rasvaa haluaa polttaa, sitä pidempi dieetti on. Hyvä rasvan poltto tapahtuu hitaasti, muuten lihakset ovat vaarassa kadota.

Tähän alkuun vähän sanastoa: Puhun nyt paljon metaboliasta ja sen kiihdyttämisestä. Eli metabolia tarkoittaa aineenvaihduntaa. Aineenvaihdunnalla ei tarkoiteta sitä että kuinka paljon kusta lentää päivässä vaan sitä että kuinka paljon keho kuluttaa energiaa vaikkei tekisi mitään. Noin 70% ihmisen energiankulutuksesta menee juuri metaboliaan johon sisältyy mm. elintoiminnot ja kehon lämmöntuotanto. Metaboliaa kiihdyttämällä voimme siis polttaa rasvaa vaikkemme tekisi mitään. Siihen kannattaa kiinnittää paljon huomiota, sillä on melko helppoa olla tekemättä mitään :D
Lisäksi sivuan anaboliaa ja kataboliaa. Anabolia tarkoittaa lihaskasvua ja katabolia lihaksen surkastumista.


Aamu

Aamu on erittäin tärkeää aikaa dieetin kannalta. Aamulla potkaistaan metabolia kunnolla käyntiin niin rasva palaa päivällä tehokkaammin.
Heti kun heräät, juo iso lasi kylmää vettä. Myös kahvi tai vihreä tee käy hyvin. ÄLÄ SYÖ MITÄÄN! Kun saadaan kunnolla vettä sinne sisuksiin heti aamusta niin voidaan kiihdyttää metaboliaa mukavasti. Jotkut pitävät kylmää vettä tehokkana rasvanpolttajana siitä syystä että keho kuluttaa kylmän veden lämmittämiseen energiaa. Tottahan tämä on, mutta energiaa kuluu tähän niin pieni määrä ettei sillä ole juurikaan vaikutusta. Mutta vettä tarvitaan elintoimintoihin ja toimivaan metaboliaan. Siis juo se vesi. Sitten lähdetään lenkille.
Dieetin yksi tärkeä vaihe on aamulenkki tyhjällä vatsalla. Talvella tämä voi olla hankalaa mutta jos dieettaat keväällä tai kesällä niin eihän se ole homma eikä mikään. Ongelma voi olla se että aamulla pitää mennä töihin. Silloin vain pitää järjestellä ajankäyttö niin että voi herätä tunnin aikaisemmin. Tunti reipasta kävelyä polttaa tehokkaasti rasvaa. Yöllä vatsalaukustasi on palanut kaikki ruoka joten lenkillä keho ottaa tarvittavan energian suoraan kehon rasvasta. Jos juokset ja näin rasitat kehoa, lisäät katabolista reaktiota ja sitähän me emme halua. Lenkin jälkeen syödään.
Runsas aamupala on hyvin tärkeä osa metabolian kiihdyttämistä. Kun syöt aamulla paljon niin keho ajattelee että "nyt energiaa tulee paljon, kiihdytetäänpäs sitä metaboliaa".
Heti lenkin jälkeen heraproteiini ja maltodekstriiniä katabolian pysäyttämiseksi. Hyviä ruokia ovat kaurapuuro, raejuusto, kananmuna ja rasvaton maitorahka. Hitaasti imeytyvä proteiini ja hiilari kunniaan.

Päivä

Rasva palaa syömällä. Jos ei syödä niin keho menee säästöliekille ja metabolia hidastuu. Syö maltillisesti mutta usein, näin pidät metabolian käynnissä. Nälkä ei tarvitse olla missään vaiheessa.

Ilta

Älä syö hiilareita tai rasvaa 5 tuntia ennen nukkumaanmenoa äläkä varsinkaan juuri ennen nukkumaanmenoa. Et tarvitse energiaa nukkumiseen. Rasvaton maitorahka tai raejuusto käy hyvin.
Ja nuku paljon. Liian vähäinen nukkuminen rasittaa kehoa ja heikentää rasvan palamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti kommaamaan! ;)